Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 13 μηνών ο μεταποιητικός ΡΜΙ τον Αύγουστο λόγω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων – Διαμορφώθηκε στις 50,7 μονάδες

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 13 μηνών ο μεταποιητικός ΡΜΙ τον Αύγουστο λόγω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων – Διαμορφώθηκε στις 50,7 μονάδες
Aν και η οριακή ανάπτυξη είναι καλύτερη από τη μηδενική, οι επιπτώσεις από τις εντεινόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες γίνονται όλο και πιο ορατές, σύμφωνα με τον αναλυτή της Markit
Σε χαμηλό 13 μηνών διαμορφώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, κυρίως λόγων εντεινόμενων οικονομικών και γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων.
Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις 50,7 μονάδες, χαμηλότερα έναντι των εκτιμήσεων για 50,8 και έναντι των 51,8 μονάδων τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Makrit, Ρομπ Ντόμπσον, ο μεταποιητικος τομέας στην Ευρωζώνη έχασε από το ανοδικό του momentum τον Αύγουστο, με την ανάκαμψη στην παραγωγή να επιβραδύνεται για τέταρτο συνεχή μήνα, σε χαμηλό 14 μηνών.
Παράλληλα, σημειώνει ότι αν και η οριακή ανάπτυξη είναι καλύτερη από τη μηδενική, οι επιπτώσεις από τις εντεινόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες γίνονται όλο και πιο ορατές.
Επισημαίνει ακόμη ότι κάποια επιμέρους στοιχεία για τις χώρες της Ευρωζώνης αποτελούν λαμπρά δείγματα, όπως στην Ελλάδα που κατάφερε να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, όμως προσθέτει ότι η Γαλλία αποτελεί πραγματική ανησυχία, καθώς ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε με τον γρηγορότερο ρυθμό από τον Μάιο του 2013.
Η Ιταλία, επίσης, από την ισχυρή ανάπτυξη έχει διολισθήσει στην σταθερότητα, σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit.
Ακόμη τονίζει ότι τα σημάδια επιβράδυνσης στη Γερμανία, αλλά και στην Ισπανία και την Ολλανδία, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι.
Τέλος τονίζει ότι η επιβράδυνση στη μεταποιητική δραστηριότητα ενδεχομένως να οδηγήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης