Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Διαψεύδει ότι προτίθεται να συνδράμει τις αμερικανικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ

Βρετανία: Διαψεύδει ότι προτίθεται να συνδράμει τις αμερικανικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ
Δεν έχει υπάρξει αίτημα από την Ουάσιγκτον στη Βρετανία να συνεισφέρει στις αεροπορικές επιδρομές, επισημαίνεται
Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις αναφορές από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η Βρετανία προτίθεται να συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε στη Συρία.
Η Ντάουνινγκ Στριτ σημειώνει ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα από την Ουάσιγκτον να συνδράμει η Βρετανία στις αεροπορικές επιδρομές.
Αν και έχει εξεταστεί επανειλημμένως η προοπτική εμπλοκής της Βρετανίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών, αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Βρετανία επιμένει να στηρίζει τους Ιρακινούς και τους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές, παρέχοντας τους υποστηρικτικό εξοπλισμό.
«Πρέπει να υπάρξει πολλή συζήτηση πριν η Βρετανία συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές και δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένο αίτημα από τις ΗΠΑ σχετικά», ανέφερε ανώτερη κυβερνητική πηγή.
Πρόσθεσε δε, ότι «δεν έχουμε επικεντρωθεί στις αεροπορικές επιδρομές, δεν έπεσε το θέμα ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων και δεν έχει συζητηθεί».
Σημειώνεται ότι η αντίδραση αυτή της Βρετανίας ακολουθεί δημοσίευμα στους New York Times, το οποίο επικαλούνταν αμερικανούς αξιωματούχους, χωρίς να τους κατονομάζει, στο οποίο αναφερόταν ότι Βρετανία και Αυστραλία προτίθενται να συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιδρομές ενάντια στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης