Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Eτοιμάζουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία - Obama: Ο καρκίνος του Ισλαμικού Κράτους δεν ξεριζώνεται εύκολα

ΗΠΑ: Eτοιμάζουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία - Obama: Ο καρκίνος του Ισλαμικού Κράτους δεν ξεριζώνεται εύκολα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεσμεύτηκε να κυνηγήσει και να συντρίψει το Ισλαμικό Κράτος
Αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, αποκλείωντας ωστόσο συνεργασία με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
Ειδικότερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, B. Obama, αναφερόμενος στη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου J. Foley, δεσμεύτηκε να κυνηγήσει και να συντρίψει το Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο προειδοποίησε ότι το ξερίζωμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης από το Ιράκ και τηΣυρία δεν θα είναι εύκολο.
«Η Αμερική δεν ξεχνά, η δύναμή μας φτάνει μακριά, είμαστε υπομονετικοί και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί στο τέλος», ανέφερε ο Obama, μιλώντας σε βετεράνους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Σαρλότ της Βόρειας Καρολάινα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τιμωρηθούν όσοι έβλαψαν πολίτες των ΗΠΑ.
«Το ξερίζωμα ενός καρκίνου σαν το Ισλαμικό Κράτος δεν θα είναι εύκολο και δεν θα είναι γρήγορο», τόνισε.
Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει επίσης χθες ότι θα πραγματοποιήσουν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία ενόψει πιθανών πληγμάτων εναντίον των τζιχαντιστών.
Εντωμεταξύ νωρίτερα σήμερα πληροφορίες ήθελαν τις ΗΠΑ να έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Συρία και να δίνουν πληροφορίες στη Δαμασκό για τις θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους μέσω του Ιράκ και της Ρωσίας.
«Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι ΗΠΑ δίνουν πληροφορίες στη Δαμασκό μέσω της Βαγδάτης ή της Μόσχας», επεσήμανε η πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι «αναγνωριστικά αεροσκάφη, όχι συριακά, πέταξαν τη Δευτέρα πάνω από τη Ντέιρ Αλ Ζορ, συνέλεξαν πληροφορίες για τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και τις έδωσαν στη συριακή κυβέρνηση μέσω της Βαγδάτης και της Μόσχας».
Εξάλλου, σύμφωνα με μια πηγή στην περιοχή, «μια δυτική χώρα έδωσε στη συριακή κυβέρνηση καταλόγους με θέσεις του Ι.Κ. στο συριακό έδαφος μετά τον βομβαρδισμό της Ράκα στα μέσα Αυγούστου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης