Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έως τον Οκτώβριο η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση - Νέος υπ. Οικονομίας το πρώην στέλεχος της Rothschild, Em. Macron

Γαλλία: Έως τον Οκτώβριο η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση - Νέος υπ. Οικονομίας το πρώην στέλεχος της Rothschild, Em. Macron
Ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας
(upd)Ο πρώην τραπεζίτης της Rothschild, Emmanuel Macron, ανέλαβε το δύσκολο χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας.
Ειδικότερα, μετά τη χθεσινή παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης, ο Emmanuel Macron θα αντικαταστήσει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας το «μαύρο» πρόβατο της γαλλικής κυβέρνησης, Arnaud Montebourg.
Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας είχε ταχθεί εναντίον της ασκούσας «σφιχτής» δημοσιονομικής πολιτικής.
Η στάση του Arnaud Montebourg οδήγησε τον F. Hollande να «παύσει» το υπουργικό συμβούλιο και να διατάξει τον πρωθυπουργό M. Valls να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση.
Το κρίσιμο λοιπόν, χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας, Βιομηχανίας και Διαδικτύου παραχωρείται στον E. Macron, πρώην στέλεχος της Rothschild.
Φυσικά, πρόκειται για επιλογή, που διασφαλίζει τη συνέχεια της υπάρχουσας δημοσιονομικής πολιτικής.
Εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου της Γαλλίας, έμεινε και η υπουργός Πολιτισμού, Aurelia Filipetti, καθώς και αυτή διάκειται εναντίον της λιτότητας. Ως αντικαταστάτης της, διορίστηκε ο Fleur Pellerin.
Εκτός της νέας κυβέρνησης, έμεινε και ο Benoit Hamon, με την Najat Vallaud-Belkacem να αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.
Οι υπουργοί «κλειδιά», όπως ο L. Fabius (Eξωτερικών), Jean-Yves Le Drian (Άμυνας) και M. Sapin (Οικονομικών), διατηρούν κανονικά τα κρίσιμα χαρτοφυλάκιά τους.
Σημειώνεται πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει τη ψήφο εμπιστοσύνης του γαλλικού Κοινοβουλίου.
Φυσικά, η απόσπαση της θετικής ψήφου προμηνύεται δύσκολη υπόθεση, καθώς το κλίμα αγανάκτησης εναντίον του F. Hollande διογκώνεται διαρκώς.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Γάλλος Πρωθυπουργός, M. Valls υποστήριξε πως η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης θα συντελεστεί είτε το Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο.
«Θα έχω την ευκαιρία να ζητήσω βεβαίως την ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης για το πρόγραμμα εργασίας (της κυβέρνησης) κατά τη βουλευτική σύνοδο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως η γαλλική εθνοσυνέλευση θα εγκρίνει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης