Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για τον κίνδυνο εξάπλωσης του Ebola προειδοποιούν οι ΗΠΑ - «Ο ιός διαθέτει το… πάνω χέρι» - Στους 1.427 ο αριθμός των νεκρών

tags :
Για τον κίνδυνο εξάπλωσης του Ebola προειδοποιούν οι ΗΠΑ - «Ο ιός διαθέτει το… πάνω χέρι» - Στους 1.427 ο αριθμός των νεκρών
«Γνωρίζουμε πως επεκτείνεται ο ιός. Επομένως, μπορούμε να τον σταματήσουμε»
Για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού Ebola προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, τονίζοντας ωστόσο, πως οι ειδικοί διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να καταστείλουν την «επέλασή» του.
Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του αμερικανικού υπουργείου μετέβη στις πληττόμενες από τον ιό Ebola, χώρες της Δυτικής Αφρικής, προκειμένου να ακτινογραφήσει την κατάσταση.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, από τον ιό έχουν πεθάνει 1.400 άνθρωποι, με τα περισσότερα θύματα να εντοπίζονται στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νιγηρία και τη Γουινέα.  
«Ο ιός έχει το πάνω χέρι» αναφέρει ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στη Δυτική Αφρική, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως οι ειδικοί εργάζονται για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.
«Γνωρίζουμε πως επεκτείνεται ο ιός. Επομένως, μπορούμε να τον σταματήσουμε» τονίζει παράλληλα, μιλώντας στην λιβερική τηλεόραση.
Σημειώνεται πως οι πληττόμενες χώρες έχουν λάβει σκληρά και επώδυνα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έξαρσης του ιού.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται στους 1.427 ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 2.600!
Μάλιστα, μεταξύ των κρουσμάτων περιλαμβάνονται και 240 ιατροί, εκ των οποίων οι 120 έχουν ήδη καταλήξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης