Διεθνή

Αφγανιστάν: Απειλεί να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία για την προεδρία της χώρας ο υποψήφιος Αμπ. Αμπντουλάχ

Αφγανιστάν: Απειλεί να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία για την προεδρία της χώρας ο υποψήφιος Αμπ. Αμπντουλάχ
Χαρακτηρίζει αστεία τη διαδικασία ακύρωσης των ψεύτικων ψηφοδελτίων
Απειλεί να αποχωρήσει από τη διαδικασία ελέγχου που έχει ξεκινήσει στο Αφγανιστάν όσον αφορά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, έπειτα τα από τις καταγγελίες για νοθεία και η οποία είναι υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη διαδοχή του Χαμίντ Καρζάι.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος αυτός αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας, μετά τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, μεταξύ των δύο υποψήφιων για τον προεδρικό θώκο, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και Ασράφ Γκάνι, καθώς και οι δύο αξιώνουν νίκη τους στις εκλογές, στην πρώτη δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στο Αφγανιστάν.
Ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ χαρακτήρισε αστεία τη διαδικασία ακύρωσης των ψεύτικων ψηφοδελτίων και τόνισε ότι αν δεν γίνουν αποδεκτές μέχρι αύριο, Τετάρτη, τα αιτήματά του κόμματός του, θα σταματήσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία και το όποιο αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία αξία.
Σημειώνεται ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις άκυρες ψήφους έχει αυξήσει τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός ακόμη εμφυλίου πολέμου στο Αφγανιστάν, το οποίο επί χρόνια σπαρασσόταν από συγκρούσεις τη δεκαετία του 1990, με αποτέλεσμα να έλθουν στην εξουσία οι Ταλιμπάν.
Οι σύμμαχοι του Αφγανιστάν στη Δύση ευελπιστούν ότι θα έχει αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Αφγανιστάν πριν τις 4 Σεπτεμβρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, όπου θα συζητηθεί ποια θα είναι η βοήθεια και πόση προς το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των περισσότερων ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο τέλος του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης