Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εξετάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, με στόχο να πλήξουν περαιτέρω τους τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Εξετάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, με στόχο να πλήξουν περαιτέρω τους τζιχαντιστές
Πιθανό ενδεχόμενο η αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών για αναγνωριστικές πτήσεις και άσκηση πίεσης στους τζιχαντιστές
Την επέμβαση τους στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, με τις πτήσεις επιτήρησης να έχουν πέσει στο τραπέζι, χωρίς, ωστόσο, να έχει αποφασιστεί κάτι επίσημα.
Με στόχο να ασκήσουν πίεση στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία, οι ΗΠΑ εξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές τους, καθώς, προς το παρόν, έχουν επικεντρωθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επικράτεια του Ιράκ.
Ωστόσο, παρά την πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου για περιορισμένη εμπλοκή των δυνάμεων της χώρας στη Μέση Ανατολή, εντούτοις δεν είναι απίθανο να ενταθούν οι προσπάθειες.
Ο Στρατηγός Martin Dempsey είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που καθιστά πλέον αναγκαία την αντιμετώπισή του «και στις δύο πλευρές που ουσιαστικά αποτελούν αυτή την στιγμή ένα ανύπαρκτο σύνορο» μεταξύ Συρίας και Ιράκ.
Το σχέδιο δράσης κατά των τζιχαντιστών βρίσκεται υπό επανεξέταση και, επίσης, είναι ανάγκη «να σχηματιστεί μια ικανή συμμαχία περιφερειακών και ευρωπαϊκών εταίρων» για την αντιμετώπιση της απειλής, υπογράμμισε υπεύθυνος Τύπου του στρατού.
Το Business Insider αναφέρει επιπλέον πληροφορίες που μιλούν για αποστολή μη επανδρωμένων αμερικανών αεροσκαφών στη Συρία, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι τα σχέδια για επέμβαση στη Συρία εξετάζονται εδώ και εβδομάδες.
Τίποτα δεν είναι έτοιμο ακόμα, αναφέρουν ανώνυμες πηγές, ενώ συμπληρώνουν πως ο Barack Obama δεν έχει αποφασίσει τίποτα προς το παρόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης