Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην καταρρέουσα οικονομία αποδίδουν την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης τα διεθνή μέσα - Guardian: Η κρίση στη Γαλλία… μόλις άρχισε!

Στην καταρρέουσα οικονομία αποδίδουν την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης τα διεθνή μέσα - Guardian: Η κρίση στη Γαλλία… μόλις άρχισε!
«H Γαλλία εισέρχεται σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά»
Στην «κορυφή» της διεθνούς ειδησιογραφίας βρίσκεται η αιφνίδια παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης, με το σύνολο των διεθνών πρακτορείων να συνδέουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη με την καταρρέουσα γαλλική οικονομία.
Ειδικότερα, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal επισημαίνει πως «ο F. Hollande απέλυσε την κυβέρνηση, τιμωρώντας τον Σοσιαλιστή Arn. Montebourg για την κριτική του στην ασκούσα οικονομική πολιτική».
«Ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμεί μία κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσκολλημένη στην κατεύθυνση που ίδιος έχει ορίσει» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, πρόκειται για το δεύτερο ανασχηματισμό σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, γεγονός που υποδεικνύει τις δυσκολίες του F. Hollande.
Στο ίδιο μήκος σχήματος κινείται και το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αποδίδει την παραίτηση της κυβέρνησης στην ενδοκυβερνητική διαμάχη γύρω από τη στασιμότητα της οικονομίας.
«Η κατάρρευση της κυβέρνησης υποδεικνύει την αφόρητη πίεση που δέχεται ο F. Hollande, στην προσπάθεια αναβίωσης της γαλλικής οικονομίας» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο.
Όπως άλλωστε υπενθυμίζει, η γαλλική οικονομία αγνοεί την ανάπτυξη για δύο συνεχόμενα 3μηνα, γεγονός που ενισχύει τις «φωνές» περί εγκατάλειψης της «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής.
Παράλληλα, ο Guardian εκτιμά πως «η Γαλλία εισέρχεται σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά», καθώς οι πολιτικές εντάσεις υπονομεύουν την οικονομία.
«Η κρίση για τη Γαλλία δεν τελείωσε, μόλις άρχισε» αναφέρει παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα.
Την ίδια ώρα, οι New York Times επισημαίνουν πως η πολιτική κρίση αντανακλά τη διεύρυνση της μάχης εναντίον της λιτότητας αλλά και την εμβάθυνση της έντασης μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τον τρόπο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης