Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη της καγκελάριου Μέρκελ στην Ισπανία – Μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα διασφαλιστεί η ανάπτυξη

Επίσκεψη της καγκελάριου Μέρκελ στην Ισπανία – Μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα διασφαλιστεί η ανάπτυξη
Απέρριψαν και οι δύο πολιτικoί την αυξανόμενη κριτική που ασκείται στην πολιτική λιτότητας
Στην αναγκαιότητα περαιτέρω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εδραιωθεί η ανάπτυξη που καταγράφεται στην Ευρώπη, συμφώνησαν ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ απέρριψαν την αυξανόμενη κριτικής στις πολιτικές λιτότητας.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αν και σκληρές, θα οδηγήσουν στην ενισχυση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών», επισήμανε ο ισπανός πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ισπανία.
Η γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε ότι, αν δεν προκύψει κάτι δραματικό, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι καλός, αν και αναγνώρισε ότι η ουκρανική κρίση θα επηρεάσει τη γερμανική οικονομία, η οποία το δεύτερο τρίμηνο του 2014 παρουσίασε απροσδόκητη συρρίκνωση 0,2%.
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να υπάρξει βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «παρεξήγηση» ότι για την ανάπτυξη χρειάζονται περισσότερα χρήματα.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με λιγότερη γραφειοκρατία, ενισχύοντας την ενιαία αγορά, με ελεύθερο εμπόριο, μέσω επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη».
Παράλληλα, τόσο ο ισπανός πρωθυπουργός όσο και η καγκελάριος Μέρκελ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, μετά την έντονη κριτική για την πολιτική λιτότητας από τους πρώην πλέον υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας της Γαλλίας.
Όπως επισήμανε η καγκελάριος Μέρκελ, «θέλω ο γάλλος πρόεδρος να έχει κάθε επιτυχία στο μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, έχει προτείνει πολύ τολμηρά βήματα (...), επομένως δεν πρόκειται να σχολιάσω τα γεγονότα, αυτό θα το κάνει η Γαλλία».
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για την προεδρία του Εurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης