Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πτώση για τέταρτο συνεχή μήνα του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO τον Αύγουστο – Διαμορφώθηκε στις 106,3 μονάδες

Γερμανία: Πτώση για τέταρτο συνεχή μήνα του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO τον Αύγουστο – Διαμορφώθηκε στις 106,3 μονάδες
Οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη πτώση, στις 107 μονάδες από 108 τον Ιούλιο
Πτώση για τέταρτο συνεχή μήνα κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO τον Ιούλιο, γεγονός που αντανακλά την «παραπαίουσα» οικονομία της Ευρωζώνης, που σύμφωνα με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερα μέτρα στήριξης.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFO υποχώρησε τον Αύγουστο στις 106,3 μονάδες από τις 108 τον Ιούλιο και ενώ οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη πτώση του στις 107 μονάδες.
Η Γερμανία έχει αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάκαμψης της ευρωζώνης από το 2013 και η ανθεκτικότητά της θεωρείται κρίσιμη τώρα, καθώς η ανάπτυξη παρουσιάζει σημάδια στασιμότητας, ενώ και το εμπόριο απειλείται από τις πολιτικές εντάσεις με τη Ρωσία.
«Η γερμανική οικονομία παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης», σύμφωνα με τον αναλυτή J.O. Niklasch, ο οποίος προσθέτει ότι «υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα στην Ανατολική Ευρώπη και είναι ευδιάκριτο ότι το επενδυτικό κλίμα για τις εταιρείες παγώνει σταδιακά».
Το γερμανικό ΑΕΠ υποχώρησε το προηγούμενο τρίμηνο για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο, συρρικνούμενο κατά 0,2%, με την Bundesbank να προειδοποιεί ότι η προσδοκώμενη άνοδος για το δεύτερο μισό του έτους να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης