Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal - Λύτρα 100 εκατ. ευρώ ζητούσαν οι τζιχαντιστές από την οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου

Wall Street Journal - Λύτρα 100 εκατ. ευρώ ζητούσαν οι τζιχαντιστές από την οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου
Την αποκάλυψη έκανε ο εργοδότης του James Foley
Λύτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ ζητούσαν αρχικά οι τζιχαντιστές απαγωγείς του αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο διευθύνων σύμβουλος του ενημερωτικού ιστότοπου GlobalPost, για τον οποίο εργαζόταν.
Ο P. Balboni, επικεφαλής της GlobalPost, είπε στη WSJ ότι το ποσό ζητούνταν από την οικογένεια του δημοσιογράφου και τους εργοδότες του.
Ο διευθυντής της διαδικτυακής εφημερίδας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαντήσεις της οικογένειας, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία δόθηκαν στις αρμόδιες κρατικές Αρχές.
Σημείωσε πάντως πως πριν από περίπου μία εβδομάδα οι ισλαμιστές επικοινώνησαν εκ νέου με την οικογένεια, λέγοντάς τους πως ο Foley θα εκτελεστεί.
Η οικογένεια ζήτησε έλεος και πίστωση χρόνου.
Την Τρίτη, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε βίντεο όπου εικονίζεται ο αποκεφαλισμός του Foley από έναν αντάρτη. Ο δήμιος, που πιστεύεται πως είναι Βρετανός, προειδοποιεί πως η μοίρα του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που κρατά ως όμηρο η οργάνωση θα κριθεί από τις επόμενες ενέργειες των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Παρά την σαφή απειλή των τζιχαντιστών, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, πλήττοντας θέσης του Ισλαμικού Κράτους και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες ιρακινών και άτακτων κουρδικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης