Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα πληρώσει 16,65 δισ. δολ. πρόστιμο - ρεκόρ η Bank of America για τα subprime - Ποιες τράπεζες έχουν πληρώσει τα μεγαλύτερα πρόστιμα διεθνώς;

Θα πληρώσει 16,65 δισ. δολ.  πρόστιμο - ρεκόρ η Bank of America για τα subprime - Ποιες τράπεζες έχουν πληρώσει τα μεγαλύτερα πρόστιμα διεθνώς;
H Bank of America πληρώνει ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα παγκοσμίως...και μεταξύ των μεγαλυτέρων στο banking διεθνώς
Πρόστιμο ύψους 16,65 δισ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλλει η Bank of America για την υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων, η οποία συνδέεται με το «ξέσπασμα» της οικονομικής κρίσης του 2008.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ήλθε σε συμφωνία με τις ομοσπονδιακές εποπτικές αρχές, οι οποίες ερευνούσαν το ρόλο της Bank of America στην πώληση «προβληματικών» ενυπόθηκων δανείων.
Θα πρέπει να σημιεωθεί ότι αρχικά....υπήρχε κίνδυνος η αμερικανική τράπεζα Bank of America να πληρώσει 30 δισεκ. δολάρια αλλά μετά από μαραθώνιο δικαστικό αγώνα και συμβιβασμούς τελικώς θα πληρώσει 16,65 δισεκ. δολάρια.
Η συμφωνία μεταξύ της BofA και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έξι εισαγγελέων  ήταν «η μεγαλύτερη συμφωνί, στην αμερικανική ιστορία» ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως ανέφεραν τα διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης ως μέρος της συμφωνίας, η BofA θα πληρώσει 9,6 δισεκ δολάρια σε μετρητά και 7 δις θα δοθούν στις κοινότητες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για να ανακάμψουν από την κρίση των στεγαστικών δανείων.
H Bank of America παραδέχθηκε τις "επανειλημμένες αποτυχίες" να ενημερώσει έγκαιρα τους επενδυτές για τα κακής ποιότητας ενυπόθηκα δάνεια που πωλούνταν από την BofA, την Countrywide που εξαγόρασε η Bank of America και η Merrill Lynch.
Και τις δύο εταιρίες η Bank of America τις απέκτησε το 2008, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει και  ποινή 5 δισεκ. δολαρίων σημαίνει ότι η BofA έχει καταβάλλει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2009 σε στεγαστικά δάνεια.
Η συμφωνία για το πρόστιμο της BofA ακολουθεί παρόμοιες συμφωνίες όπως της J P Morgan Chase για 13 δισ δολ και η Citigroup για 7 δισ. δολάρια.
Τα μετρητά που πρέπει να καταβάλλει η BofA  είναι πέντε φορές περισσότερα  από ό, τι στην J P Morgan.

Bank fines graphic















Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 16:25 21 Αυγούστου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης