Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στάσιμη η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο – Στις 50 μονάδες ο σύνθετος ΡΜΙ

Γαλλία: Στάσιμη η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο – Στις 50 μονάδες ο σύνθετος ΡΜΙ
Η βελτίωση στον τομέα των υπηρεσιών δεν μπόρεσε να αντισταθμίση τη χειρότερη επίδοση άνω του έτους στη μεταποίηση
Στάσιμη ήταν η επιχειρηματική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γαλλία, τον Αύγουστο, καθώς η βελτίωση που καταγράφηκε στον τομέα των υπηρεσιών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τη χειρότερη επίδοση άνω του ενός έτους στη μεταποίηση.
Σύμφωνα με τη Markit, ο σύνθετος δείκτης δραστηριότητας στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 50 μονάδες τον Αύγουστο από 49,4 μονάδες τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες είναι το σημείο πάνω από το οποίο υποδηλώνεται ανάπτυξη, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες συρρίκνωση.
«Η Γαλλία δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, αλλά σταθεροποίησης. Τουλάχιστον αυτό είναι περισσότερο θετικό απ' ό,τι πριν», σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Ρομπ Ντόμπσον, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι τα στοιχεία για τον μεταποιητικό δείκτη είναι αδύναμα.
Ο δείκτης ΡΜΙ για τον μεταποιητικό τομέα υποχώρησε περαιτέρο στις 46,5 μονάδες από 47,8, που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από τον Μάιο του 2013 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παρέμενε στις 47,8 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 51,1 μονάδες από 50,4, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για διαμόρφωσή του χαμηλότερα, στις 50 μονάδες.
Σημειώνεται η γαλλική οικονομία δεν αναπτύχθηκε το β' τρίμηνο του 2014, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Ολάντ να περικόψει τις εκτιμήσεις για την ανάκαμψη του ΑΕΠ τόσο για το σύνολο του 2014 όσο και το 2015.
Πλέον, εκτιμά ανάπτυξη 0,5% για το 2014 από 1% νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης