Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Αναμένονται «μάχες» στα πάνελ του συμποσίου των τραπεζιτών στο Jackson Hole των ΗΠΑ – Πώς να τοποθετηθούν οι επενδυτές

tags :
UBS: Αναμένονται «μάχες» στα πάνελ του συμποσίου των τραπεζιτών στο Jackson Hole των ΗΠΑ – Πώς να τοποθετηθούν οι επενδυτές
Αναζητούνται απαντήσεις για το αν θα συνεχιστεί η διευκολυντική νομισματική πολιτική από τη Fed, ή θα διακοπεί εν μέσω ανάκαμψης της οικονομίας;
Το κρίσιμο ετήσιο συμπόσιο των τραπεζιτών ξεκινά σήμερα στο Jackson Hole του Wyoming των ΗΠΑ, με τις αγορές να έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στις ομιλίες των κορυφαίων Κεντρικών Τραπεζιτών.
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με τις πολιτικές των Κεντρικών Τραπεζών να είναι εκείνες που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα.
Θα συνεχιστεί η διευκολυντική νομισματική πολιτική από τη Fed, ή θα διακοπεί εν μέσω ανάκαμψης της οικονομίας;
Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα ερωτήματα που κυκλοφορούν στις αγορές, με την UBS να προσπαθεί να δώσει τον τόνο του κρίσιμου συμποσίου.
Το συμπόσιο, άλλωστε, χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, για να καταδείξει τις μελλοντικές αλλαγές της νομισματικής πολιτικής το 2010, 2011, και 2012.
Το συμπόσιο του Jackson Hole θα είναι επίσης μια από τις πρώτες ευκαιρίες για τους κορυφαίους οικονομολόγους να αντιταχθούν στην πρόεδρο της Fed, Janet Yellen, και να την καλέσουν για μια αύξηση των επιτοκίων.
Όμως, σύμφωνα με την UBS, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν εστιασμένοι σχετικά με τα γεγονότα που σχετίζονται με την Fed και την εικόνα της πραγματικής οικονομίας.
Η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι ισχυρή, ο πληθωρισμός πλησιάζει το 2% και το σημερινό 6,2% του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ δεν είναι μακριά από το στόχο του 5,2-5,5% που η Fed θεωρεί ότι είναι σύμφωνο με την πλήρη απασχόληση.
Φυσικά, αν η οικονομική ανάπτυξη συνεχιστεί και μειωθεί η ανεργία, η Yellen θα απαντήσει με αυστηρότερη πολιτική.
Αλλά αν δεν το κάνει;
Πώς, λοιπόν, θα πρέπει οι επενδυτές να απαντήσουν σε αυτό;
Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τη μεταβλητότητα, να παραμείνουν επιφυλακτικοί και να επιδείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο υψηλότερο κόστος δανεισμού των ΗΠΑ.
Συνολικά, το συμπόσιο του Jackson Hole θα είναι μία από τις πρώτες ευκαιρίες για τους κορυφαίους οικονομολόγους να αντιταχθούν στην στάση της Yellen.
Ως εκ τούτου, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να εκπλαγούν από τις ομιλίες που θα υπάρξουν.
Αντ 'αυτού, θα πρέπει να παραμείνουν εστιασμένοι στα γεγονότα, και να συνεχίσουν να τοποθετούνται θετικά, καταλήγει η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης