Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήσεις 20% σχεδιάζουν JP Morgan Chase και Bank of America για να προσελκύσουν νέα ταλέντα – Στα ύψη ο μισθός των junior bankers

Αυξήσεις 20% σχεδιάζουν JP Morgan Chase και Bank of America για να προσελκύσουν νέα ταλέντα – Στα ύψη ο μισθός των junior bankers
Σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν η Goldman Sachs και η Citigroup
Αυξήσεις της τάξης τουλάχιστον του 20% στις αμοιβές νέων τραπεζιτών (junior bankers) σχεδιάζουν οι αμερικανικές τράπεζες JP Morgan Chase και Bank of America όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα του το πρακτορείο CNBC.
Βάσει του δημοσιεύματος, η διοίκηση της JP Morgan είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυξήσεις τουλάχιστον του 20% για κάποιους junior bankers προκειμένου τόσο να προσελκύσουν νέα ταλέντα αλλά και να διατηρήσουν στο δυναμικό τους νεαρά στελέχη που έχουν ήδη ξεχωρίσει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αντίστοιχες κινήσεις προσανατολίζεται και η Bank of America, η οποία και αυτή σχεδιάζει αυξήσεις σε αμοιβές της τάξης του 20% που όπως αναφέρεται, θα τεθούν σε ισχύ από το 2015.
Σε χθεσινό της δημοσίευμα η New York Post ανέφερε ότι αυξήσεις στα ίδια ποσοστά θα υπάρξουν για τους junior bankers και στην Goldman Sachs, ενώ το Bloomberg μετέδωσε πως στην ίδια κίνηση προσανατολίζεται και η Citigroup προκειμένου να προσελκύσει νέους ικανούς τραπεζίτες αλλά και να αποτρέψει πιθανή φυγή στελεχών της προς ανταγωνίστριες τράπεζες.
Σύμφωνα με την New York Post, οι αυξήσεις αυτές επί της ουσίας σημαίνουν ότι το πρώτο έτος της εργασίας τους οι εν λόγω εργαζόμενοι θα κερδίζουν περίπου 85.000 δολάρια (χωρίς τα bonus) σε ετήσια βάση από 71.000 δολάρια που είναι σήμερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης