Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβερία: Εντοπίστηκαν οι 17 ασθενείς με Ebola που είχαν διαφύγει από κέντρο απομόνωσης

Λιβερία: Εντοπίστηκαν οι 17 ασθενείς με Ebola που είχαν διαφύγει από κέντρο απομόνωσης
Διέφυγαν μετά από επίθεση και λεηλασία του κέντρου τη νύχτα του Σαββάτου
Εντοπίστηκαν οι δεκαεπτά ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό Ebola και είχαν διαφύγει από ένα κέντρο απομόνωσης στην Μονρόβια που δέχθηκε επίθεση εξοργισμένων κατοίκων το σαββατοκύριακο.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι έξι επαγγελματίες του τομέα της υγείας στη Λιβερία που έχουν μολυνθεί αντιδρούν θετικά σε ένα πειραματικό αμερικανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του ιού το οποίο τους χορηγείται.
Οι 17 αυτοί ασθενείς είχαν εισαχθεί στο κέντρο απομόνωσης, στη συνοικία Ουέστ Πόιντ της πρωτεύουσας της Λιβερίας.
Όμως το κέντρο αυτό δέχθηκε επίθεση και λεηλατήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από άνδρες οπλισμένους με ρόπαλα και μαχαίρια που είπαν ότι δεν πιστεύουν πως ο Ebola είναι υπαρκτός.
Η Λιβερία είναι η χώρα όπου η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη χώρα, 466 επί συνόλου 1.229, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι άνδρες που επιτέθηκαν στο κέντρο φώναξαν επίσης συνθήματα εναντίον της προέδρου της χώρας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ. Πήραν μαζί τους κλινοσκεπάσματα, φάρμακα και κουζινικά σκεύη, εγείροντας έντονους φόβους περί εξάπλωσης της θανατηφόρου ασθένειας, που μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών.
«Το χειρότερο είναι ότι λεηλάτησαν το κέντρο και πήραν στρώματα και σεντόνια που ήταν λερωμένα με σωματικά υγρά των ασθενών», επισήμανε ο Μπράουν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να τεθεί σε απομόνωση ολόκληρη η συνοικία των 75.000 κατοίκων, όπως έχει ήδη συμβεί σε τρεις επαρχίες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης