Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Swiss National Bank θα συγκρατήσει το "πλαφόν" ισοτιμίας φράγκου-ευρώ, ως το 2016

Bloomberg: Η Swiss National Bank θα συγκρατήσει το
Το πλαφόν, του 1,2 στην ισοτιμία, επιβλήθηκε πριν από τρία χρόνια, υπό τον φόβο του αποπληθωρισμού και της ύφεσης.
H Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας θα συγκρατήσει το «πλαφόν» του 1,2 στην ισοτιμία φράγκου-ευρώ, ως το 2016, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το όριο είχε τεθεί το 2011 εν μέσω οικονομικής κρίσης, που χτύπησε την Ευρωζώνη, υπό τον φόβο της ύφεσης και του αποπληθωρισμού.
Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε το β΄ τρίμηνο του 2014, με την ιταλική οικονομία, μάλιστα, να παρουσιάζει ύφεση, γεγονός που αποτρέπει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια, «και αφού δεν ανεβάζει τα επιτόκια η ΕΚΤ, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επίσης», επισημαίνει αναλυτής στο Bloomberg.
Πολλοί από τους ερωτηθέντες οικονομολόγους, ποσοστό 44%, θεωρούν, επιπλέον, ότι το όριο θα συγκρατηθεί και ως το 2017.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος, Thomas Jordan, είχε υπογραμμίσει σε συνέντευξή του, ότι το όριο θα παραμείνει στο «εγγύς μέλλον».
Οι νομοθέτες της Ελβετίας έχουν απαγορεύσει στην Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκιά της για όσο καιρό υπάρχει το «ταβάνι» στην ισοτιμία, ενώ η ανάπτυξη της ελβετικής οικονομίας θα συνεχίσει να είναι αδύναμη το επόμενο έτος, με τον πληθωρισμό να προβλέπεται από την Τράπεζα ενισχυμένος κατά 0,4% το 2015 και κατά 1% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης