Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παγώνει» λόγω Εbola ο επαναπατρισμός Νιγηριανών μεταναστών από χώρες της ΕΕ

«Παγώνει» λόγω Εbola ο επαναπατρισμός Νιγηριανών μεταναστών από χώρες της ΕΕ
«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε επ' αόριστον τις πτήσεις τις οποίες συνδιοργανώνουμε» προς τη Νιγηρία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Frontex
Αναστέλλονται οι πτήσεις επαναπατρισμού παράτυπων μεταναστών στη Νιγηρία και σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό Ebola, σύμφωνα με ανακοίνωση της FRONTEX, της υπηρεσίας για την προστασία των συνόρων της Ε.Ε..
«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε επ' αόριστον τις πτήσεις τις οποίες συνδιοργανώνουμε» προς τη Νιγηρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Εύα Μοντσούρε, η εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας, η οποία εδρεύει στη Βαρσοβία.
Η FRONTEX συνδιοργανώνει και συγχρηματοδοτεί περίπου το 2% των πτήσεων για τον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών από την Ε.Ε..
Οι πτήσεις αυτές οργανώνονται κατά κύριο λόγο από τις ενδιαφερόμενες χώρες.
«Ορισμένες χώρες, κυρίως η Αυστρία, έλαβαν μια παρόμοια απόφαση» να αναστείλουν τις πτήσεις επαναπατρισμού μεταναστών χωρίς άδειες παραμονής στις χώρες οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του ιού Ebola, διευκρίνισε η Μοντσούρε.
Το 2013 τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επαναπάτρισαν πάνω από 160.000 παράτυπους μετανάστες, κυρίως στην Αλβανία, στο Πακιστάν, στη Ινδία και στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης