Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Την παράδοσή του στην αστυνομία μελετά ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζ. Ασάνζ

Βρετανία: Την παράδοσή του στην αστυνομία μελετά ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζ. Ασάνζ
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Sky News»
Να φύγει από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και να παραδοθεί στις βρετανικές αστυνομικές αρχές φαίρεται να μελετά ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, όπως αναφέρει το «Sky News».
Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ασάνζ, δήλωσε ότι θα φύγει σύντομα από την πρεσβεία του Εκουαδόρ, έπειτα από το άσυλο που του έδωσε εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία για κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του Wikileaks χρήζει ιατρικής περίθαλψης καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά και τους πνεύμονες, που οφείλονται στον διετή εγκλεισμό του στην πρεσβεία.
Πάντως ο Ασάνζ δεν διευκρίνισε το πότε θα φύγει ενώ τόνισε ότι οι λόγοι της αποχώρησης του δεν συνδέονται με τα όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν άμεσης θεραπείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ έλαβε άσυλο από την πρεσβεία του Εκουαδόρ τον Ιούνιο του 2012, μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να τον εκδώσει στην Σουηδία κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα.
Σύμφωνα με τον Ασάνζ, οι κατηγορίες εκ μέρους της Σουηδίας είχαν απώτερο στόχο να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ, που επιθυμεί να τον συλλάβει για τις διαρροές στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.
Πάντως, ανεξαρτήτως της ιατρικής του κατάστασης, αν εξέλθει της πρεσβείας ο Ασάνζ θα συλληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης