Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζουν έδαφος Κούρδοι και Ιρακινοί στο φράγμα της Μοσούλης – Το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους – Διαψεύδουν οι τζιχαντιστές

Κερδίζουν έδαφος Κούρδοι και Ιρακινοί στο φράγμα της Μοσούλης – Το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους – Διαψεύδουν οι τζιχαντιστές
Στην επιχείρηση ανακατάληψης του φράγματος συνέβαλαν και αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις
(upd) Οι κούρδοι μαχητές και ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ κοντά στην πόλη Μοσούλη, το οποίο είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις ιρακινών αξιωματούχων.
Οι δυνάμεις των Κούρδων και των Ιρακινών υποστηρίχθηκαν από τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αν προχώρησαν σε αεροπορικές επιδρομές.
Ωστόσο, ακόμη οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ σε λογαριασμό των τζιχαντιστών στο twitter διαψεύδονται οι πληροφορίες και τονίζεται ότι το φράγμα είναι ακόμη υπό τον έλεγχό τους.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:
Τον μερικό έλεγχο του φράγματος που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μοσούλη, στο Ιράκ, ανέκτησαν από τους τζιχαντιστές οι κουρδικές δυνάμεις με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών από αμερικανικά αεροσκάφη.

Οι ΗΠΑ διεύρυναν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, χρησιμοποιώντας βομβαρδιστικά για πρώτη φορά από τις 8 Αυγούστου, που ξεκίνησε η επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), προκειμένου να διασφαλίσουν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ που είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών και να ανακόψουν την προέλασή τους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφεφερειακής κυβέρνησης των Κούρδων, Μασούντ Μπαρζανί, είναι θέμα χρόνου οι κουρδικές δυνάμεις να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο του φράγματος και πρόσθεσε ότι αποσυναρμολόγησαν βόμβες που είχαν τοποθετηθεί κοντά στην κεντρική είσοδο του φράγματος.

(Πρώτη ενημέρωση 10:25, 18 Αυγούστου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης