Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβάζει τους τόνους η Αργεντινή - Χαρακτηρίζει διεθνή μαφία τα hedge funds - Τα κατηγορεί ευθέως πως θέλουν να την καταστρέψουν

Ανεβάζει τους τόνους η Αργεντινή - Χαρακτηρίζει διεθνή μαφία τα hedge funds - Τα κατηγορεί ευθέως πως θέλουν να την καταστρέψουν
Παραμένει το αδιέξοδο για την τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής
Σφοδρότατη επίθεση, σε βάρος των hedge funds, εξαπολύει εκ νέου η κυβέρνηση της Αργεντινής, λίγες μόλις ώρες αφότου έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις JP Morgan, Citigroup, HSBC και Deutsche Bank και το hedge fund NML Capital, για την αγορά των χρεοκοπημένων ομολόγων της Αργεντινής.
"Τα hedge funds που έχουν κινηθεί νομικά σε βάρος της Αργεντινής για τη χρεοκοπία του 2002 αποτελούν μια διεθνή μαφία που έχει στόχο να καταστρέψει την οικονομία", αναφέρει η κυβέρνηση της Αργεντινής.
"Έχουμε πέσει στα χέρια μιας παγκόσμιας οικονομικής δύναμης που αποτελείται από μικρές, άπληστες ομάδες συμφερόντων που συνιστούν πραγματική διεθνή μαφία", τονίζει.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις JP Morgan, Citigroup, HSBC και Deutsche Bank και το hedge fund NML Capital, για την αγορά των χρεοκοπημένων ομολόγων της Αργεντινής, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC.
Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες και το NML Capital που ανήκει στην Elliott Management, για το ενδεχόμενο αγοράς μέρους των χρεοκοπημένων ομολόγων της Αργεντινής που έχει στην κατοχή του.
Οι διαπραγματεύσεις για να διευθετηθεί η διένεξη που προκάλεσε τη δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής μέσα σε 13 χρόνια αντιμετώπισαν επανειλημμένως προσκόμματα.
Τράπεζες της Αργεντινής όπως η Banco Macro είχαν εμπλακεί σε διεξοδικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τα ομόλογα τα οποία διακρατούν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα -όπως τα NML Capital και Aurelius Capital- και η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,33 δισεκ. ευρώ συν τους τόκους, ωστόσο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, μετά την εμπλοκή των μεγάλων τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης