Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πολλά πρόσωπα της Barclays - Μπαράζ νομικών περιπετειών, αυστηρότερη νομοθεσία και ένα πρόγραμμα εκδόσεων ομολόγων αξίας 60 δισ.

tags :
Τα πολλά πρόσωπα της Barclays - Μπαράζ νομικών περιπετειών, αυστηρότερη νομοθεσία και ένα πρόγραμμα εκδόσεων ομολόγων αξίας 60 δισ.
Το μέγεθος των προκλήσεων είναι τέτοιο, που δείχνει να ξεπερνά τις ίδιες τις δυνατότητες της βρετανικής τράπεζας
Αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις νομικής φύσεως, ρυθμιστικού χαρακτήρα, αλλά και άλλες που συνδέονται με θέματα ανταγωνισμού, βρίσκεται η βρετανική τράπεζα Barclays.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, σε νέο δημοσίευμά τους, το μέγεθος των προκλήσεων για τη Barclays είναι τέτοιο, που δείχνει να ξεπερνά τις ίδιες τις δυνατότητες της βρετανικής τράπεζας.
Οι προκλήσεις που αφορούν την ανάγκη επίλυσης θεμάτων νομικής φύσεως αλλά και την ανάγκη εναρμόνισης με την αυστηρή νομοθεσία αποτελούν άμεση προτεραιότητα για τη διοίκηση της Barclays.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεγάλη μερίδα αναλυτών, το εύρος του αντίκτυπου όλων αυτών των προκλήσεων δεν μπορεί εύκολα να προβλεφθεί, ώστοσο με βεβαιότητα θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας, τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητές της, καθώς φυσικά και τις προοπτικές της.
Όλα τα ανωτέρω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόσφατα η βρετανική τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία για πρόγραμμα εκδόσεων ομολόγων ύψους 60 δισ.
To πρόγραμμα των 60 δισ. έχει ήδη λάβει την έγκριση του βρετανικού δημοσίου.
Μεταξύ των dealers περιλαμβάνονται οι Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse, Goldman Sachs, UBS, ΒΝP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley.
Στο ακόλουθο έγγραφο περιλαμβάνονται όλοι οι όροι, προϋποθέσεις, συνθήκες για το πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων.
Μεταξύ άλλων, απαριθμώνται οι κίνδυνοι στους οποίους δύναται να εκτεθεί η Βarclays και οι δραστηριότητές της:
- συνεχιζόμενοι κίνδυνοι που συνδέονται με πολιτικούς παράγοντες
- προωούμενες αλλαγές στους ρυθμιστικούς κανόνες που επηρεάζουν τον τραπεζικό κλάδο, όπως ο καθορισμός επίπεδων κεφαλαιακής επάρκειας, με στόχο τη θωράκιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
- νομικές διαδικασίες που ορίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια και μοντέλα
- η πορεία του διεθνούς trading
- αύξηση του ανταγωνισμού στις αγορές και το οικονομικό περιβάλλον





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης