Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τα οικονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη, τροχοπέδη στην ανάπτυξη των εξαγωγών

Βρετανία: Τα οικονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη, τροχοπέδη στην ανάπτυξη των εξαγωγών
Απογοητευτική η ανάπτυξη των βρετανικών εξαγωγών τα τελευταία 2-3 χρόνια, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΒοΕ
Η ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας είναι απίθανο να στηριχθεί στις εξαγωγές, καθώς ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βρετανίας παρουσιάζει σημάδια στασιμότητας, σημειώνει αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, ΒοΕ.
Σε συνέντευξή του στο BBC, το μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, Ντέιβιντ Μάιλς, σημειώνει ότι είναι αρκετά δύσκολο να ενισχυθούν οι εξαγωγές της χώρας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη της Βρετανίας δεν στηρίζεται πλέον στην καταναλωτική δαπάνη.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ανάπτυξη των βρετανικών εξαγωγών τα τελευταία 2-3 χρόνια ήταν αρκετά απογοητευτική, συμπληρώνοντας ότι αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο ότι κατά το εν λόγω διάστημα η ζήτηση στην Ευρωζώνη ήταν σχεδόν μηδενική.
Παράλληλα, σημειώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξισορροπήσει την οικονομία και να ενισχύσει τις εξαγωγές.
Στόχος της κυβέρνησης είναι οι εξαγωγές να φθάσουν το 1 τρισ. στερλίνες σε αξία τον χρόνο μέχρι το 2020 και περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις να εξάγουν προϊόντα τους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης