Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία σε Γερμανία και Γαλλία – Στο επίκεντρο και οι γεωπολιτικές εξελίξεις

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία σε Γερμανία και Γαλλία – Στο επίκεντρο και οι γεωπολιτικές εξελίξεις
Σημαντικές απώλειες στο άνοιγμα για CAC 40 και DAX

Πτωτικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τα απογοητευτικά στοιχεία για τη γερμανική, αλλά και τη γαλλική οικονομία να λειτουργούν, όπως είναι φυσικό, αρνητικά.
Παράλληλα, οι επενδυτές ζυγίζουν τις εξελίξεις σε Ουκρανία, Ιράκ και Λωρίδα της Γάζας, που αποφασίστηκε νέα πενθήμερη εκεχειρία, αν και αποδεικνύεται εύθραυστη, καθώς υπάρχουν αναφορές για αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ ως απάντηση σε εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς.
Σημειώνεται ότι για το β' τρίμηνο η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, ενώ στασιμότητα καταγράφηκε στη γαλλική οικονομία, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάνει το momentum της.
Όσον αφορά τις αγορές, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,4%, διαμορφούμενος στις 9.163,03 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 κατέγραφε στο άνοιγμα πτώση 0,2%, στις 6.645,33 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι υποχωρούσε κατά 0,5%, στις 4.174,09 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωνε απώλειες 0,3%, στις 328,99 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης