Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις των 4 μεγάλων τραπεζών με το NML Capital για την αγορά χρεοκοπημένων ομολόγων

Αργεντινή: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις των 4 μεγάλων τραπεζών με το NML Capital για την αγορά χρεοκοπημένων ομολόγων
Μεγάλα τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για λύση στο πρόβλημα της Αργεντινής
Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις JPMorgan, Citigroup, HSBC, και Deutsche Bank και το hedge fund NML Capital, για την αγορά των χρεοκοπημένων ομολόγων της Αργεντινής, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC.
Τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες και του NML Capital που ανήκες στην Elliott Management, για το ενδεχόμενο αγοράς μέρους των χρεοκοπημένων ομολόγων Αργεντινής που έχει στην κατοχή του.
Οι διαπραγματεύσεις για να διευθετηθεί η διένεξη που προκάλεσε την δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής μέσα σε 13 χρόνια αντιμετώπισαν επανειλημμένων προσκόμματα. 
Τράπεζες της Αργεντινής όπως η Banco Macro είχαν εμπλακεί σε διεξοδικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τα ομόλογα τα οποία διακρατούν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα -όπως τα NML Capital και Aurelius Capital- και η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,33 δισεκ. ευρώ συν τους τόκους, ωστόσο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, μετά την εμπλοκή των μεγάλων τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης