Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ισχύ η πενθήμερη εκεχειρία στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, εν μέσω ρουκετών και αεροπορικών βομβαρδισμών

Σε ισχύ η πενθήμερη εκεχειρία στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, εν μέσω ρουκετών και αεροπορικών βομβαρδισμών
Η εκεχειρία μεταξύ Ισραηλινών και Hamas (Χαμάς) στην Γάζα παραμένει περίπλοκη....
(upd)Ισραηλινά αεροσκάφη επιχείρησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της νέας πενθήμερης εκεχειρίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγή του παλαιστινιακού υπουργείο Εσωτερικών.
Οι νέες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για την εκτόξευση έξι ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από θέσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Αξιωματούχος της Χαμάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση της πρόσφατα συμφωνηθείσας παράταση της εκεχειρίας, με στόχο την εξασφάλιση μιας διαρκούς ανακωχής και τον τερματισμό των αιματηρών εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.
Ισραηλινοί και Χαμάς, συμφώνησαν χθες σε καταύπαση του πυρός για 5 ημέρες 120 ώρες. 
Νωρίτερα υπέρ μιας μόνιμης εκεχειρίας με το Ισραήλ θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο αν τερματιστεί η πολιορκία της Γάζας, είχε δηλώσει ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
"Οι θυσίες του λαού δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε παζάρια", τονίζεει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Χανίγια.
"Οι απειλές των ηγετών του εχθρού μας ενδυναμώνουν ώστε να επιμείνουμε στα αιτήματά μας", πρόσθεσε.
Η Χαμάς, σημείωσε, στηρίζει τους Παλαιστίνιους που διαπραγματεύονται στο Κάιρο την εκεχειρία και ευελπιστεί ότι η αποστολή, που αποτελείται από μέλη πολλών διαφορετικών οργανώσεων, "δεν θα εκβιαστεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης