Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων για την αμερικανική ανάπτυξη - Διάχυτη απογοήτευση σε Barclays και Goldman Sachs

Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων για την αμερικανική ανάπτυξη - Διάχυτη απογοήτευση σε Barclays και Goldman Sachs
Στο +2,4% η ανάπτυξη το γ' 3μηνο, σύμφωνα με την Barclays
Την επί τα χείρω αναθεώρηση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ έφεραν τα απογοητευτικά στοιχεία στον κλάδο του λιανεμπορίου.
Ειδικότερα, Barclays και Goldman Sachs, στον απόηχο της απογοητευτικής εικόνας των λιανικών πωλήσεων, υποβάθμισαν την εκτίμησή τους για την αμερικανική οικονομία.
Η Barclays αναθεώρησε την εκτίμηση για το γ’ 3μηνο του 2014 στο +2,4% από +2,5% προηγουμένως.
Παρομοίως, η Goldman Sachs υποβάθμισε την εκτίμηση για το γ’ 3μηνο στο +3,1%.
Σημειώνεται πως μετά την ύφεση του α’ 3μηνου, οι αναλυτές διεθνώς εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς οι μέχρι στιγμής επιδόσεις δεν επιβεβαιώνουν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις
Αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, το πιο αδύναμο αποτέλεσμα μέσα σε έξι μήνες, καθώς υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, όμως ενισχύθηκαν σε καύσιμα,τρόφιμα και αναψυκτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, από την αμερικανική κυβέρνηση.
Αν εξαιρεθούν τα οχήματα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 0,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.
Τα στοιχεία είναι κατώτερα των προβλέψεων των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,2% τον Ιούλιο, όπως και τον Ιούνιο.
Εξαιρουμένων των οχημάτων, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,4%, όπως επίσης και τον Ιούνιο.
Οι λιανικές πωλήσεις αποτελούν έναν σημαντικό δείκτη όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αμερικανικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, υποχώρησαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, ενώ σε τρόφιμα και αναψυκτικά καταγράφηκε άνοδος 0,3% και 0,1% στα καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης