Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα κατηγορεί το Ισραήλ ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας - Ζητά σύνοδο για την ανοικοδόμηση της περιοχής

Για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα κατηγορεί το Ισραήλ ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας - Ζητά σύνοδο για την ανοικοδόμηση της περιοχής
Η Αίγυπτος έχει προτείνει να αναλάβει τη διοργάνωση διάσκεψης δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας
Για διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας καταγγέλλει το Ισραήλ ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας.
Ταυτόχρονα εισηγείται τη διεξαγωγή Συνόδου δωρητών, με στόχο να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση των παλαιστινιακών εδαφών που έχουν καταστραφεί,μετά από έναν μήνα αιματοχυσίας.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής Συνόδου στη Σαουδική Αραβία, ο Οργανισμός κατήγγειλε «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το Ισραήλ, τη δύναμη κατοχής, για εγκλήματα πολέμου που δε σταματά να διαπράττει στα παλαιστινιακά εδάφη».
«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως την επίθεσή του εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να αναλάβει τη νόμιμη και πολιτική ευθύνη των εγκλημάτων πολέμου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας σε ανακοινωθέν που εξέδωσε.
Ο Οργανισμός κάλεσε επιπλέον για τη διεξαγωγή Συνόδου δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο πόλεμος έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 4 έως 6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Οικονομίας.
Η Αίγυπτος έχει προτείνει να αναλάβει τη διοργάνωση διάσκεψης δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης