Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Hollande-Merkel – Υπέρ συμμετοχής της Ε.Ε. στην ανθρωπιστική επιχείρηση στο Ιράκ

Επικοινωνία Hollande-Merkel – Υπέρ συμμετοχής της Ε.Ε. στην ανθρωπιστική επιχείρηση στο Ιράκ
Την εκταμίευση επιπλέον ποσού 5 εκατ. ευρώ για βοήθεια στο Ιράκ ανακοίνωσε η Κομισιόν
Υπέρ της συμμετοχής της Ε.Ε. στην εν εξελίξει ανθρωπιστική επιχείρηση στο Ιράκ τάχθηκαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, F. Hollande και Α. Merkel, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, στην οποία αναφέρθηκαν στην κατάσταση στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, «ο πρόεδρος και η καγκελάριος επιθυμούν η Ε.Ε. να συμμετάσχει το συντομότερο δυνατόν στην ανθρωπιστική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να προσφερθεί βοήθεια στους άμαχους πληθυσμούς οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις ακρότητες του Ισλαμικού Κράτους».
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περαιτέρω εκταμίευση ποσού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για να χορηγηθεί βοήθεια στο Ιράκ, το οποίο αντιμετωπίζει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.
Το ποσό προορίζεται για τη διανομή βοήθειας στους πληθυσμούς που έχουν εκτοπιστεί και στις κοινότητες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους εκτοπισμένους Ιρακινούς.
Το πρόσθετο ποσό αυξάνει τη βοήθεια που έχει ανακοινώσει πως θα διαθέσει το 2014 στο Ιράκ η Κομισιόν στα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Η ανακοίνωση έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σύνοδος των πρεσβευτών των κρατών μελών της Ε.Ε. με σκοπό κυρίως τον συντονισμό της ευρωπαϊκής αντίδρασης και του ανθρωπιστικού έργου όσον αφορά τις κρίσεις στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης