Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ρεκόρ ταξιδιωτών για τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick τον Ιούλιο

Βρετανία: Ρεκόρ ταξιδιωτών για τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick τον Ιούλιο
Παρουσίασαν αύξηση 0,5% και 6% σε ετήσια βάση
Ρεκόρ ταξιδιωτών καταγράφηκε τον Ιούλιο στα βρετανικά αεροδρόμια Heathrow και Gatwick, την ώρα που είναι σε εξέλιξη πολιτική διαμάχη σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασής τους.
Στο αεροδρόμιο Heathrow οι ταξιδιώτες έφθασαν συνολικά τον Ιούλιο τα 6,97 εκατομμύρια, ήτοι αύξηση 0,5% σε ετήσια βάση, ενώ στο Gatwick οι ταξιδιώτες ανήλθαν σε 4,1 εκατόμμυρια, ήτοι αύξηση 6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013.
«Μόνο το Heathrow μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινά, όχι το Gatwick», επισήμανε ο επικεφαλής του Heathrow, Τζον Ολάντ-Καγιέ.
Από την άλλη, ο επικεφαλής οικονομικών του Gatwick σημειώνει ότι ένας τρίτος αεροδιάδρομος στο Heathrow θα μπορούσε να μειώσει τις προσφερόμενες επιλογές για τους βρετανούς επιβάτες.
«Υποστηρίζουμε τον ανταγωνισμό, τα μειωμένα τέλη και δύο παγκοσμίου εμβέλειας αεροδρόμια προς εξυπηρέτηση συνολικά του Ηνωμενου Βασιλείου», πρόσθεσε.
Ένας τρίτος αεροδιάδρομος στο Heathrow, η επιμήκυνση ενός υπάρχοντος ή ένας νέος αεροδιάδρομος στο Gatwick είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται.
Η Επιτροπή Αεροδρομίων, που έχει επιφορτιστεί να επιλέξει την καλύτερη λύση, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της μετά το 2015.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης