Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάβρος κατά της Αργεντινής ο Αμερικανός δικαστής Griesa - Παραπλανητική η στάση του Μπουένος Άιρες στις διαπραγματεύσεις

Λάβρος κατά της Αργεντινής ο Αμερικανός δικαστής Griesa - Παραπλανητική η στάση του Μπουένος Άιρες στις διαπραγματεύσεις
Tην Πέμπτη η Αργεντινή προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ενάντια στις ΗΠΑ...
Σφοδρή επίθεση στην Αργεντινή, για τη στάση της στη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τα hedge funds, εξαπέλυσε ο Αμερικανός δικαστής Thomas Griesa.
Επί της ουσίας ο Griesa επέρριψε μεγάλες ευθύνες στο Μπουένος Άιρες για την παραπλανητική, όπως δήλωσε, στάση του στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Όπως σημείωσε ο Αμερικανός δικαστής, όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής απευθύνεται στο λαό, αποκρύπτει διαρκώς και σκοπίμως, ζωτικής σημασίας σημεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Υπενθυμίζεται εδώ πως την Πέμπτη η Αργεντινή προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ενάντια στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Αργεντινής ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε βάρος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη ενημερωθεί για την προσφυγή του Μπουένος Άιρες.
Ωστόσο, καμία δράση δεν μπορεί να ληφθεί εάν και μέχρι η Ουάσιγκτον αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Όπως επισημαίνει στην προσφυγή της η Αργεντινή, οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει την εθνική της κυριαρχία, λόγων των δικαστικών αποφάσεων που εξέδωσαν σε βάρος του Μπουένος Άιρες τα αμερικανικά δικαστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης