Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερο bailout τράπεζας σε μία εβδομάδα; - Η African Bank Investments Ltd κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επενδυτές

Δεύτερο bailout τράπεζας σε μία εβδομάδα; - Η African Bank Investments Ltd κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επενδυτές
Οι επενδυτές θα σώσουν την τράπεζα μόνο αν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της - Χρειάζονται άμεσα 791 εκατ. δολάρια
Δεύτερο bailout τράπεζας, μετά την Espirito Santo Bank,  μέσα σε μία εβδομάδα φαίνεται ότι θα έχουμε, με την μεγαλύτερη τράπεζα επισφαλών δανείων της Νοτίου Αφρικής, African Bank Investments Ltd (Abil), να ανακοινώνει στους επενδυτές της ότι είναι σε άμεση ανάγκης αναχρηματοδότησης.
Η African Bank Investments, υποχώρησε κατά 90%, από τις 6 Αυγούστου, όταν ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, ενώ αναμένεται ότι το 2014 θα καταγράψει συνολικά ζημιές ρεκόρ και είναι σε άμεση ανάγκη 791 εκατ. δολαρίων για αναχρηματοδότηση.
Αν οι τρεις μεγαλύτεροι επενδυτές ανταποκριθούν στο κάλεσμα, τότε η τράπεζα, ίσως, καταφέρει να επιβιώσει, αναφέρουν οικονομικές πηγές, ωστόσο είναι ενδιαφέρον ότι «ρυθμιστικές αρχές και οίκοι αξιολόγησης δεν προειδοποίησαν νωρίτερα για την καταστροφική πορεία της τράπεζας».
Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί άλλη αφρικανική τράπεζα από την κατάσταση της Abil, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες με την South African Investments Bank.
Η τελευταία αναμένεται να επενδύσει στην Abil, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει πολιτική δράσης, θα βρει άλλα μέσα χρηματοδότησης και ανάπτυξης κέρδους, μόνο, δηλαδή, να γίνει πιο παραδοσιακή τράπεζα, αλλιώς θεωρεί ότι «θα πετάξει λεφτά για κακό λόγο»
Σε περίπτωση πτώχευσης της τράπεζας μεγάλος πληθυσμός της χώρας θα μείνει στον αέρα, χωρίς να μπορεί να βρει οικονομικούς πόρους από αλλού.
Η κακή οικονομική πορεία της Abil άρχισε να διαγράφεται από τον Μάρτιο του 2013, όταν και οι ρυθμιστικές αρχές την ανάγκασαν να εγκαταλείψει σχέδιο για ανάπτυξη 300 εκατ. δολαρίων στις ξένες αγορές χρεών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης