Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του M. Renzi - Σημαντική υποχώρηση στην εμπιστοσύνη των Ιταλών προς την κυβέρνηση

Ιταλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του M. Renzi - Σημαντική υποχώρηση στην εμπιστοσύνη των Ιταλών προς την κυβέρνηση
Tο ποσοστό των Ιταλών που εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Μ. Renzi  μειώθηκε κάτω από το 50%
Mειώνεται η σημαντικά η δημοτικότητα του Ιταλού Πρωθυπουργού, Μ. Renzi  καθώς λιγότεροι είναι πλέον οι Ιταλοί που τον εμπιστεύονται, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ixè, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Rai Tre, του τρίτου καναλιού της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.
Σύμφωνα με αυτή, για πρώτη φορά από την ορκωμοσία του, τον περασμένο Φεβρουάριο, το ποσοστό των Ιταλών που εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Μ. Renzi  μειώθηκε κάτω από το 50%.
Τον Renzi είπε πως εμπιστεύεται το 49% των ερωτηθέντων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 51%.
Η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση στο σύνολό της, από 50% την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε στο 48%.
Μεταξύ των υπόλοιπων πρωταγωνιστών της ιταλικής πολιτικής ζωής, ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Β. Grillo βρίσκεται στο 19%, ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά M. Salvini στο 18% και ο S. Berlusconni – ο ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια – στο 17%.
Η φορολογική ελάφρυνση των 80 ευρώ τον μήνα, την οποία αποφάσισε ο Renzi για τους χαμηλόμισθούς μόνιμους υπαλλήλους για το 74% των ερωτηθέντων «δεν επηρέασε ουσιαστικά την αγοραστική ικανότητα της οικογένειάς τους».
Σύμφωνα με σχολιαστές, η πτώση της εμπιστοσύνης των Ιταλών προς τον Πρωθυπουργό τους συναρτάται κυρίως με την αρνητική πορεία της οικονομίας και τα στοιχεία που αφορούν το ΑΕΠ της χώρας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους (ύφεση -0,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης