Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβερία: Η ομοφυλοφιλία η αιτία του κακού για τον Έμπολα! - Μεγαλύτερο πρόβλημα και από την πείνα στην Ουγκάντα

Λιβερία: Η ομοφυλοφιλία η αιτία του κακού για τον Έμπολα! - Μεγαλύτερο πρόβλημα και από την πείνα στην Ουγκάντα
Αντιμέτωποι με τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις... Θεόσταλτη τιμώρια ο Έμπολα
Την ώρα που η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα σπέρνει τον πανικό στη Δυτική Αφρική, οδηγώντας στον θάνατο 932 ανθρώπους, οι θρησκευτικοί ηγέτες της Λιβερίας, βρήκαν την απάντηση για τα αίτια της επιδημίας.
Η τρομερή επιδημία του ιού Έμπολα, λοιπόν, που έχει προκαλέσει το θάνατο σε τόσους ανθρώπους, είναι στην πραγματικότητα τιμωρία από τον Θεό.
Η συγκεκριμένη τιμωρία όμως δεν αφορά μία οποιοδήποτε αμαρτία της ανθρωπότητας, όπως το ψέμα ή την απληστία, αλλά συγκεκριμένα την ομοφυλοφιλία.
Σύμφωνα με την Daily Observer μέλη της εκκλησίας ισχυρίζονται ότι ο Θεός είναι θυμωμένος με τον λαό, επομένως θέλει να δείξει τη δυσαρέσκειά του μαζί τους σπέρνοντας το θάνατο.
«Οι Λιβεριανοί πρέπει να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη συγχώρεση του Θεού για την διαφθορά και τις ανήθικες ενέργειες (όπως η ομοφυλοφιλία) που εξακολουθούν να σημειώνονται στην κοινωνία. Ως Χριστιανοί πρέπει να μετανοήσουμε», αναφέρει ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Λιβερίας, όπως αναφέρει ο Independent.
Μάλιστα, το συμβούλιο παροτρύνει τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να νηστέψουν για τρεις ημέρες.
Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά της Αφρικής, στην Ουγκάντα η ομοφυλοφιλία έχει ανακηρυχτεί ως το μέγιστο πρόβλημα της χώρας, ενώ ακόμα παλεύει με την ακραία φτώχια και τα τεράστια ποσοστά πείνας.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, παρότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουγκάντα ακύρωσε τον νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, οι διώξεις συνεχίζονται.
Σε καθημερινό φαινόμενο έχει μετατραπεί η σύλληψη χωρίς ουσιαστικό λόγο ομοφυλόφιλων ή το δημόσιο λιντσάρισμα τους.
Μάλιστα πολλοί κάνουν λόγο για κατασκευασμένη απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να κατευναστούν οι διεθνείς αντιδράσεις, και ειδικότερα να καθησυχαστούν οι οικονομικοί υποστηρικτές της χώρας όπως οι ΗΠΑ.
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης