Διεθνή

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του J. Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του J. Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) στο Αφγανιστάν
Στόχος να πιέσει ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της χώρας
Στο Αφγανιστάν έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερική, J. Kerry, για μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.
Στόχος του είναι να πιέσει ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της χώρας της νότιας Ασίας σχετικά με τη νομή της εξουσίας αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των ψηφοδελτίων και ανακαταμέτρησης των ψήφων.
Ο Άσραφ Γάνι και ο Αμπντουλά Αμπντουλά έσφιξαν τα χέρια για να επισφραγίσουν μια συμφωνία ώστε να επιλυθεί η διένεξη σχετικά με το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μετά την επίσκεψη του J. Kerry, στον Ιούλιο. Ωστόσο, καταγράφονται μεγάλες διαφωνίες ανάμεσά τους και δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν τελικά να σχηματίσουν κυβέρνηση ενότητας.
Οι κυβερνήσεις των δυτικών κρατών οι οποίες υποστηρίζουν τις αρχές του Αφγανιστάν ελπίζουν πως η διαδικασία θα οδηγήσει στην ανάδειξη ενός εκλεγμένου προέδρου πριν από τη διεξαγωγή της προσεχούς συνόδου του NATO στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ο Κerry επρόκειτο να συναντηθεί με τους δύο υποψηφίους καθώς και με τον απερχόμενο πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι σε μια προσπάθεια να προωθήσει μια συμφωνία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης