Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση κόλαφος για το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ - Μόλις το 2% δηλώνει ικανοποιημένο - Αρνητική άποψη για τον Putin εκφράζει το 68%

Δημοσκόπηση κόλαφος για το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ - Μόλις το 2% δηλώνει ικανοποιημένο - Αρνητική άποψη για τον Putin εκφράζει το 68%
Το 47% των Αμερικανών εκφράζει αρνητική άποψη για τον Αμερικανό πρόεδρο B. Obama και το 40% θετική
Κόλαφο για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα αποτελεί η νέα δημοσκόπηση του δικτύου NBC News για λογαριασμό της Wall Street Journal, σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας μόλις το 2% των Αμερικανών δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από το πολιτικό σύστημα της χώρας τους.
Στον αντίποδα, το 79% των Αμερικανών δηλώνει απογοητευμένο για το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, ενώ το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικό τον ρόλο του Κογκρέσου, μέχρι στιγμής, το 2014.
Οι Αμερικανοί πολίτες μάλλον έχουν δίκιο. Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη το Κογκρέσο υιοθέτησε μόλις 142 νόμους, ήτοι το χαμηλότερο ποσοστό σε διάστημα 20 ετών!
Μήπως το Κογκρέσο χρειάζεται διακοπές; Ίσως ναι...
Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 54% των Αμερικανών εκφράζει αρνητική άποψη για τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου έναντι μόλις 19% που εκφράζει θετική άποψη.
Ομοίως, το 46% εκφράζει αρνητική άποψη για τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου έναντι 31% που εκφράζει θετική άποψη.
Σε ό,τι αφορά τη Wall Street, αρνητικά είναι τα συναισθήματα του 33% των συμμετεχόντων και θετικά τα συναισθήματα του 21%.
Σε επίπεδο προσώπων, το 47% εκφράζει αρνητική άποψη για τον Αμερικανό πρόεδρο B. Obama και το 40% θετική.
Το 68% των Αμερικανών εκφράζει αρνητική γνώμη για τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin, ενώ θετική άποψη εκφράζει μόλις ένα 4%.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης