Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο - μαμούθ έως 17 δισ. δολ. καλείται να καταβάλλει η Bank of America - Κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές

Πρόστιμο - μαμούθ έως 17 δισ. δολ. καλείται να καταβάλλει η Bank of America - Κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές
To πρόστιμο αφορά τη διευθέτηση υπόθεσης που τοποθετείται χρονικά στις απαρχές της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης
Κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές - και συγκεκριμένα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης - για διακανονισμό παλαιότερης υπόθεσης βρίσκεται η Bank of America.
Κατά τις πληροφορίες, η αμερικανική τράπεζα θα κληθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας, να καταβάλλει πρόστιμο - μαμούθ ύψους 16-17 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση που αφορούσε λάθη και κακο-διαχείριση τίτλων που συνδέονται με στεγαστικά δάνεια.
Πρόκειται για μια υπόθεση που τοποθετείται χρονικά στις απαρχές της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Κατά τις πληροφορίες, η τράπεζα έχει συμφωνήσει να καταβάλλει περί τα 9 δισ. ευρώ στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ τα υπόλοιπα θα χορηγηθούν για την ανακούφιση των "πληγέντων πελατών".
Εάν το πρόστιμο οριστικοποιηθεί, τότε θα σπάσει κάθε ρεκόρ προηγούμενων προστίμων, που αφορούν διακανονισμούς κυβέρνησης και τραπεζών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης