Τελευταία Νέα
Διεθνή

ISDA: Η διάσπαση της Banco Espirito Santo σε good και bad bank δεν συνιστά χρεοκοπία - Δεν ενεργοποιούνται τα CDS

ISDA: Η διάσπαση της Banco Espirito Santo σε good και bad bank δεν συνιστά χρεοκοπία - Δεν ενεργοποιούνται τα CDS
H ISDA θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή για την υπόθεση της πορτογαλικής τράπεζας
"Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας (Bank of Portugal) να διασπάσει σε good και bad bank (καλή και κακή τράπεζα) την προβληματική Banco Espirito Santo δεν συνιστά χρεοκοπία" απεφάνθη η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων (ISDA).
H διάσπαση της πορτογαλικής τράπεζας σε good και bad bank δεν είναι χρεοκοπία και επομένως δεν ενεργοποιούνται τα CDS, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως η ISDA μετά από σχετικό αίτημα - ερώτημα που δέχθηκε τη Δευτέρα.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, η αρμόδια επιτροπή της ISDA θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή 8 Αυγούστου για την υπόθεση της πορτογαλικής τράπεζας.
Στο μεταξύ, εκτός του δείκτη PSI 20 του Χρηματιστηρίου της Λισαβόνας θα τεθεί η μετοχή της προβληματικής Banco Espirito Santo, όπως ανακοίνωσε η Euronext.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Αυγούστου 2014.
«Λαμβάνοντας υπόψη την απουσία περαιτέρω δημόσιων ανακοινώσεωναπό την Τράπεζα της Πορτογαλίας ή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Πορτογαλίας, σχετικά με τη Banco Espirito Santo, στον απόηχο του σχεδίου διάσωσής της, αποφασίζουμε την έξοδό της από τον δείκτη PSI20, αρχής γενομένης από την 11η Αυγούστου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Euronext.
Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των ρυθμιστικών αρχών, για το ενδεχόμενο εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading), η οποία οδήγησε στην κατάρρευση των μετοχών της τράπεζας την περασμένη Παρασκευή, προτού ανακοινωθεί το σχέδιο δάσωσης από τις αρμόδιες αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης