Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διήμερη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον ιό Έμπολα - Επί τάπητος η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Διήμερη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον ιό Έμπολα - Επί τάπητος η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας
Η Επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα
Διήμερη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε σήμερα, για την επιδημία του ιού Έμπολα πραγματοποιεί η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Οι τελικές ανακοινώσεις του Οργανισμού αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή.
Η Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσο η επιδημία του Έμπολα συνιστά «επείγον περιστατικό για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος».
Σημειώνεται ότι ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία θεωρείται «ένα έκτακτο περιστατικό, το οποίο είναι πιθανόν να συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία για άλλες χώρες (. . .) και απαιτεί ενδεχομένως μια συντονισμένη αντίδραση σε διεθνές επίπεδο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.
Η Επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα.
Σε αυτήν μετέχουν διεθνείς ειδικοί και εκπρόσωποι των χωρών που αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να συστήσει τη λήψη προσωρινών μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Θάνατος πιθανώς από Έμπολα στη Σ. Αραβία
Την ίδια ώρα ένας Σαουδάραβας που επέστρεψε στη χώρα του από τη Σιέρα Λεόνε και παρουσίαζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της επιδημίας του Έμπολα πέθανε σήμερα το πρωί από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας.
Εργαστήριο άλλης χώρας έχει αναλάβει να εξετάσει το δείγμα αίματος του θύματος για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του οφειλόταν στον Έμπολα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης