Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη το α 3μηνο - Ανήλθαν στα 916 εκατ. ευρώ

Societe Generale: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη το α 3μηνο - Ανήλθαν στα 916 εκατ. ευρώ
Στα 916 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 14%.
Τα τριμηνιαία κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη άνω του 1 δισ. ευρώ, αλλά και 14% κάτω από το αντίστοιχο προηγούμενο χρονικό διάστημα, που είχαν διαμορφωθεί στα 1,06 δισ. ευρώ. Ο επικεφαλής της Societe Generale δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ότι στοχεύουν σε κέρδη 6 δισ. ευρώ το 2012.
Οι προβλέψεις για τις επισφαλείς απαιτήσεις το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν σημαντική μείωση, καθώς διαμορφώθηκαν στα 96 εκατ. ευρώ από τα 214 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Το μέγεθος αυτό περιλαμβάνει τα asset-backed securities και το δημόσιο χρέος που υποστηρίζεται από ομολογιούχους των ΗΠΑ. Τα επικίνδυνα assets της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ των εσόδων της κατά το πρώτο τρίμηνο.
Τα μικτά λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 13,1στα 2,25 δισ. ευρώ από το πρώτο τρίμηνο του 2010, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,49 δισ. ευρώ. Τέλος, τα έσοδα της τράπεζας ανήλθαν κατά 0,6% χαμηλότερα σε 6,6 δισ. ευρώ από τα 6,73 δισ. ευρώ των εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Societe Generale, η οποία κέρδισε περίπου 3 εκατ. πελάτες στη Ρωσία με την απόκτηση της OAO Rosbank το 2008, τώρα στοχεύει να προσθέσει ακόμα 4 εκατ. πελάτες έως το 2012 με το άνοιγμα τουλάχιστον 500 υποκαταστημάτων της σε 41 χώρες, από τη Σενεγάλη έως και τη Ρουμανία.
Οι αναταραχές σε διάφορες χώρες της Αφρικής, εξαιτίας «της πολιτικής μετάβασης στην οποία υπόκεινται» έφερε ένα επιπλέον πλήγμα κατά το προηγούμενο τρίμηνο στην τράπεζα, καθώς τα διεθνή κέρδη μειώθηκαν κατά 61%, δηλαδή έως 44 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης