Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Στα χέρια των μαχητών του ΙΚΙΛ το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον ποταμό Τίγρη

tags :
Ιράκ: Στα χέρια των μαχητών του ΙΚΙΛ το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον ποταμό Τίγρη
Με το φράγμα της Μοσούλης υπό τον έλεγχό τους, μπορούν να απειλήσουν τους πάντες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Middle East Forum
Στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (IKIΛ) περιήλθε το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράφμα στον ποταμό Τίγρη, στο Ιράκ, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια την πόλη της Μοσούλης, περίπου 50 χλμ. νότια, σύμφωνα με τον επικεφαλής των κούρδων μαχητών που μάχονταν έναντια στους τζιχαντιστές.
Παράλληλα, μαχητές του ΙΚΙΛ με ανάρτησή τους χθες Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, στο twitter ανέφεραν ότι έχουν πλησιάσει στο τρίγωνο στα σύνορα Ιράκ, Συρίας και Τουρκίας.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Φόρουμ για τη Μέση Ανατολή (Middle East Forum), Ντάνιελ Πάιπς, η κατάληψη φραγμάτων είναι μια τακτική που ακολουθούν οι ομάδες των τζιχαντιστών για να αποκτήσουν τον έλεγχο πόλεων.
Προσθέτει μάλιστα ότι κανένα φράγμα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό της Μοσούλης για το Ιράκ, προσθέτοντας ότι αν αποκτήσουν τον έλεγχό του τότε μπορούν να απειλήσουν τον καθένα.
Σύμφωνα με τον Πάιπς, οι τζιχαντιστές έχουν τώρα τη δυναμική να δημιουργήσουν μια τόσο μαζική και καταστροφική πλημμύρα, που θα μπορούσε να προκαλέσει, όχι μόνο θανάτους, αλλά καταστροφή και χάος στην πόλη της Μοσούλης, αλλά και σε περισσότερο από 450 χλμ μακριά από τη Βαγδάτη.
Είναι μια φρικτή προοπτική, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης