Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλεξίματα για τον μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa της Fairfax – Έρευνα στον Καναδά για insider trading

tags :
Μπλεξίματα για τον μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa της Fairfax – Έρευνα στον Καναδά για insider trading
Αρνείται τις κατηγορίες για εσωτερική πληροφόρηση ο CEO της Fairfax
Μπλεξίματα για τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa, διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax, γνωστό στην Ελλάδα για τις επενδύσεις του στην Eurobank.
Οι χρηματιστηριακές αρχές του Κεμπέκ στον Καναδά, έχουν αρχίσει έρευνα εις βάρος του αλλά και του προέδρου της Fairfax, Paul Rivett, για το ενδεχόμενο χρήσης εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading) πριν τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Fairfax.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν προσωπικές συναλλαγές.
Η Fairfax, η οποία εδρεύει στο Τορόντο, αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και ότι ο νόμος απαγορεύει να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο Watsa είναι γνωστός για τον έλεγχο τους πλειοψηφικού ποσοστού στην BlackBerry, αλλά και από το γεγονός ότι αποκόμισε κέρδη από παράγωγα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Ο John Varnell, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της  Fairfax, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση στο πρακτορείο Bloomberg.
«Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή των Watsa και Rivett σε προσωπικές συναλλαγές», τόνισε ο Varnell.
«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές του Κεμπέκ και είμαστε βέβαια ότι δεν έχουν κάνει κανένα λάθος και πως δεν υπάρχει καμία λογική βάση για περαιτέρω διαδικασίες», ανέφερε.
Στο β΄τρίμηνο του 2014, η Fairfaχ κατέγραψε κέρδη ύψους 363,7 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 157,8 εκατ. δολ. Το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης