Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το Bitcoin σίγουρα... δεν είναι αληθινό νόμισμα υποστηρίζουν οι χρήστες του!

Washington Post: Το Bitcoin σίγουρα... δεν είναι αληθινό νόμισμα υποστηρίζουν οι χρήστες του!
«Tο Bitcoin σίγουρα δεν αποτελέι κέρμα ή χαρτονόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών»
Ευρέως γνωστή έχει γίνει, ειδικά στις ΗΠΑ, η χρήση του Bitcoin, που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ως ένα είδος ψηφιακού χρήματος που μπορεί να δαπανηθεί ακριβώς όπως το δολάριο ΗΠΑ. Μεταξύ των όρων που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι και η περιγραφή του ως «εικονικό νόμισμα».
Στο πλαίσιο όμως μιας δικαστικής διαμάχης, παρουσιάζεται μια νέα προσέγγιση, προσπαθώντας να αποδειχθεί ότι το Bitcoin απέχει πολύ από τον όρο «νόμισμα».
Ειδικότερα οι δύο κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω πώλησης Bitcoin, ο Pascal Reid και Michel Abner Espinoza επικαλούνται τον παραπάνω ισχυρισμό, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητα τους.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που χρήστες bitcoin κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, ενώ η έκβαση της υπόθεσης θα είναι ορόσημο για τις μελλοντικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα.
Έτσι οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι το Bitcoin δεν είναι νόμισμα άρα δεν γίνεται να έχουν παραβιάσει την νομοθεσία της Φλόριντας για την διακίνηση χρημάτων.
Υποσημείωση:
«Στις ΗΠΑ νόμισμα ορίζεται ως το κέρμα και χαρτονόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών ή οποιασδήποτε άλλης χώρας που έχει οριστεί ως νόμιμο χρήμα και το οποίο κυκλοφορεί ή χρησιμοποιείται και γίνεται δεκτό ως μέσο συναλλαγής στη χώρα έκδοσης» σημειώνουν οι δικηγόροιι, προσθέτοντας ότι «το Bitcoin σίγουρα δεν είναι  κέρμα ή χαρτονόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης