Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη λύση της κρατικής στήριξης εξετάζει για την Espirito Santo η Βank of Portugal - Στα 3 δισ. εκτιμώνται οι κεφαλαιακές ανάγκες

Τη λύση της κρατικής στήριξης εξετάζει για την Espirito Santo η Βank of Portugal - Στα 3 δισ. εκτιμώνται οι κεφαλαιακές ανάγκες
Aνεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της πορτογαλικής τράπεζας
Tη λύση της κρατικής στήριξης φέρεται πως εξετάζει για την πολύπαθη Banco Espirito Santo η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας (Bank of Portugal).
Tελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κεφαλαιακές ανάγκες της πορτογαλικής τράπεζας εκτιμώνται στα 3 δισ. ευρώ.
Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Banco Espirito Santo ανεστάλη, αμέσως μόλις διέρρευσαν οι πληροφορίες πως εξετάζεται η οδός της κρατικής στήριξης για την τράπεζα.
Πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής, αυτή υποχωρούσε -46%, στα 0,11 ευρώ.
Στο μεταξύ, ένας ακόμη βραχίονας του ομίλου Banco Espirito, η ESFIL, ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της.
Στο μεταξύ πτώση ρεκόρ, που έφτασε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στο -51%, κατέγραψε χθες η μετοχή της Banco Espirito Santo στον απόηχο των μεγάλων ζημιών που ανακοίνωσε για το β΄τρίμηνο του 2014.
Eιδικότερα η μετοχή τερμάτισε στο -42% και στα 0,20 ευρώ, προκαλώντας ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε ζημιές ρεκόρ, ύψους 3,49 δισ. ευρώ,  για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Η τράπεζα που προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα της Πορτογαλίας, τον τελευταίο μήνα, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους επενδυτών και αναλυτών, για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενόψει των κρίσιμων stress tests της ΕΚΤ.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, οι ζημιές ρεκόρ του δευτέρου τριμήνου αποδίδονται στη μεγαλύτερη του αναμενομένου έκθεσή της στη μητρική της, η οποία εμφανίζει σοβαρά προβλήματα.
Η πορτογαλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι λόγω των ζημιών ρεκόρ που κατέγραψε, πλέον τα κεφαλαιακά της αποθέματα υποχώρησαν κάτω από το κατώταρο όριο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Τα προβλήματα για τη Banco Espírito Santo ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητρική της, η  Espírito Santo International, βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης