Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊβάν: Συνεχίζει να αναπτύσσεται η οικονομία της χώρας - Στις 55,8 μονάδες ο μεταποιητικός PMI τον Ιούλιο

Ταϊβάν: Συνεχίζει να αναπτύσσεται η οικονομία της χώρας - Στις 55,8 μονάδες ο μεταποιητικός PMI τον Ιούλιο
Κατά 3,9 - σε ετήσια βάση - ενισχύθηκε το ΑΕΠ της Ταϊβάν, το β' τρίμηνο του 2014
Συνέχισε την ανοδική του πορεία και τον Ιούλιο, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας PMI, στη Ταϊβάν, αγγίζοντας τις 55,8 μονάδες.
Τον περασμένο μήνα, Ιούνιο, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 54 μονάδες, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται αρκετά πάνω από το όριο ανάπτυξης το 50 μονάδων.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ταϊβάν έχει συνολικά αναπτυχθεί και συνεχίζει να αναπτύσσεται, ενώ τον Ιούλιο, η παραγωγή, οι νέες παραγγελίες και οι εξαγωγές ενισχύθηκαν ραγδαία.
Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε περίοδο ακμής, υποστηρίζει η τράπεζα HSBC, ενώ θεωρεί ότι η αυξημένη ζήτηση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.
Οι τομείς στους οποίους κυρίως δραστηριοποιείται η Ταϊβάν παρέχουν πρώτες τεχνολογικές ύλες, όπως μικροεπεξεργαστές και φακούς φωτογραφικών μηχανών σε παγκόσμιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple.
Οι εξαγωγές του νησιού αυξήθηκαν κατά 2,9% το β’ τρίμηνο του 2014, ενώ η αντίστοιχη αύξηση το α’ τρίμηνο ήταν οριακά κάτω του 1%.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε κατά 3,9%, σε ετήσια βάση, το β’ τρίμηνο του 2014, με την οικονομία να συνεχίζει για τρίτη χρονιά να ενισχύεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης