Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αφρική με τον ιό Έμπολα - Kλείνει τα σύνορα της η Λιβερία - Περισσότερα από 729 τα θύματα του ιού

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αφρική με τον ιό Έμπολα - Kλείνει τα σύνορα της η Λιβερία - Περισσότερα από 729 τα θύματα του ιού
Την προσπάθεια για καταπολέμηση της επιδημίας δυσχεραίνει η άρνηση των λαών, των πληγέντων χωρών, ότι ο ιός είναι υπαρκτός
Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Ernest Bai Koroma κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η γειτονική Λιβερία διέταξε το στρατό να επιβάλει καραντίνα σε μερικές πόλεις, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της χειρότερη επιδημίας Έμπολα όλων των εποχών.
Η Λιβερία έχει προβεί, επίσης, σε κλείσιμο συνόρων, σε επιμήκυνση των σχολικών διακοπών, ενώ αύριο έχει κηρύξει εθνική αργία με στόχο να αποστειρώσει όλα τα κυβερνητικά γραφεία.
Ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά, πλέον, τους 729, αριθμός που ολοένα και μεγαλώνει, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία για τον θανατηφόρο ιό.
Την προσπάθεια για καταπολέμηση της επιδημίας δυσχεραίνει η άρνηση των λαών, των πληγέντων χωρών, ότι ο ιός είναι υπαρκτός και πλέον ο προσπάθειες στρέφονται και στην ενημέρωση των πολιτών.
Αν και οι γιατροί έχουν δεχτεί κάποιες επιθέσεις από πολίτες, που δε δέχονται ότι ο ιός υπάρχει, εντούτοις τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς έχουν αναπτυχθεί οι σχέσεις τους με της κοινότητες, ενώ στόχος είναι μέσω της ενημέρωσης να βελτιωθούν, ακόμα, περισσότερο.



Ο ιός Έμπολα πρωτοεμφανίστηκε στη Δημοκρατία του Κονγκό το 1976, ωστόσο η φετινή επιδημία είναι η χειρότερη όλων των εποχών.
Κρούσματα έχουν αναφερθεί, επίσης, το 1977, 1979, την περίοδο 1994-1996, το 2000, την περίοδο 2004-2005, την περίοδο 2007-2008 και την περίοδο 2011-2012.
Οι χώρες που ιστορικά έχουν πληγεί είναι η Γουινέα, η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν, η Ουγκάντα, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Νιγηρία, το Κονγκό, τη Δημοκρατία του Κονγκό, τη Γκαμπόν και τη Νότια Αφρική.
Σε ποσοστό 90% είναι θανάσιμος, ενώ δεν υπάρχει ως σήμερα αποτελεσματική θεραπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης