Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Espirito Santo: Ισχυρές απώλειες έως -10% - Φόβοι για ζημιές 3 δισ. ευρώ στο α΄εξάμηνο του 2014 και ΑΜΚ

Banco Espirito Santo: Ισχυρές απώλειες έως -10% - Φόβοι για ζημιές 3 δισ. ευρώ στο α΄εξάμηνο του 2014 και ΑΜΚ
Εντείνεται η ανησυχία για το μέλλον της πορτογαλικής τράπεζας Espirito Santo
Ισχυρές απώλειες έως 10% κατέγραψε η Banco Espirito Santo (BES), η πορτογαλική τράπεζα που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα το τελευταίο διάστημα.
Αιτία για τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η μετοχή αποτελεί δημοσίευμα που κάνει λόγο για τεράστιες ζημιές της τράπεζας στο α΄εξάμηνο του 2014, οι οποίες ενδεχομένως να την αναγκάσουν να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
«Οι αγορές περιμένουν με μεγάλη αγωνία τα αυριανά αποτελέσματα της BES τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη, γεγονός που προφανώς ασκεί ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της τράπεζας», σχολιάζει ο Albino Oliveira της Fincor brokers, στο πρακτορείο Reuters.
Και προσθέτει ότι η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες, ωστόσο πλέον οι αγορές περιμένουν πληροφορίες από την ίδια την Banco Espirito Santo.
H εφημερίδα Expresso, κάνει λόγο για ζημιές της τράπεζας ύψους 3 δισ. ευρώ, στον απόηχο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος Espirito Santo.
Χθες Δευτέρα, η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε ότι η Banco Espirito Santo θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ιδιωτών επενδυτών, εάν υποχρεωθεί να αναλάβει περισσότερες προβλέψεις για την έκθεσή της στην προβληματική μητρική.
Στις 12:35 η μετοχή της Banco Espirito Santo υποχωρούσε 6,35% στα 0,5900 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης