Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nissan: Ενίσχυση εσόδων και καθαρού κέρδους το α΄ οικονομικό τρίμηνο του 2014

Nissan: Ενίσχυση εσόδων και καθαρού κέρδους το α΄ οικονομικό τρίμηνο του 2014
Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι πωλήσεις στο εξωτερικό και οι πωλήσεις του Datsun ωφέλησαν την εταιρεία
Κατά 37% ενισχύθηκε το καθαρό κέρδος της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan, το α΄ οικονομικό τρίμηνο του 2014.
Συγκεκριμένα, το καθαρό κέρδος διαμορφώθηκε στα 820 εκατ. ευρώ (112,13 δισ. γεν), ενώ τα έσοδα στα 18 δισ. ευρώ (2,47 τρισ. γεν), ήτοι ενισχυμένο κατά 11% σε ετήσια βάση.
Τα οικονομικά της ιαπωνικής Nissan, ωφελήθηκαν από τις πωλήσεις στο εξωτερικό (+19,1% στην Ασία και +10,4% στη Βόρεια Αμερική), καθώς η εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας παρουσιάστηκε αποδυναμωμένη.
Η Nissan ανακοίνωσε εγχώριες πωλήσεις μειωμένες κατά 2,7%, κυρίως εξαιτίας του υψηλού φορολογικού συντελεστή, που ανήλθε στο 8%, έναντι 5% που ίσχυε με την παλιά νομοθεσία.
Επιπλέον, το αδύναμο γεν ωφέλησε τα έσοδα από τις πωλήσεις στο εξωτερικό, γεγονός που είχαν προβλέψει τόσο η Nissan, όσο και οι άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, Toyota και Honda.
Τέλος, ένα ακόμα σημείο ώθησης για τα κέρδη της εταιρείας ήταν το επαναλανσάρισμα του άλλοτε δημοφιλούς brand Datsun, το οποίο είχε πολύ καλή ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό της Ινδίας.
Γενικότερα, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι ένα αισιόδοξο προμήνυμα για τα αποτελέσματα και των άλλων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης