Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rynair: Ενίσχυσε την πρόβλεψη για τα συνολικά κέρδη το τρέχον οικονομικό έτος

Rynair: Ενίσχυσε την πρόβλεψη για τα συνολικά κέρδη το τρέχον οικονομικό έτος
Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της αεροπορικής το α΄οικονομικό τρίμηνο του έτους
Από 620 εκατ. ευρώ έως 650 εκατ. ευρώ αναμένονται τα μετά φόρων κέρδη της Rynair, το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2015.
Η πρότερη πρόβλεψη μιλούσε για κέρδη από 580 εκατ. ευρώ έως 620 εκατ. ευρώ, ωστόσο, η εταιρεία προέβη σε επανακαθορισμό μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ οικονομικού τριμήνου 2014.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των κερδών της το α΄ τρίμηνο, που έληξε στις 30 Ιουνίου.
Αναλυτικότερα, σε ετήσια βάση, από 78 εκατ. ευρώ, το κέρδος αυξήθηκε στα 197 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που μιλούσαν για 157 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11%, στα 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που ευνοήθηκε από την μεγάλη ζήτηση την περίοδο του Πάσχα.
Η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους θεωρεί ότι τα οικονομικά της θα επιστρέψουν σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά από μια κακή περσινή οικονομική χρονιά, όπου είδε μείωση της οικονομίας της για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.
Με αυτό τον σκοπό εγκαινιάζει νέες διαδρομές, πολλές από τις οποίες αφορούν και την Ελλάδα, και προχωρεί σε περαιτέρω μείωση του κόστους ανά μονάδα.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Howard Millar, τόνισε ότι η αύξηση της κερδοφορίας ήρθε «ως αποτέλεσμα του μεγαλύτερου αριθμού επιβατών, η οποία μειώνει το κόστος ανά μονάδα, γι 'αυτό και είναι μια αύξηση με γνώμονα το κόστος».
Η αξία της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 15% την φετινή χρονιά στο χρηματιστήριο, ανεβάζοντας την στα 9,94 δισ. ευρώ.
Το επιβατικό κοινό, επιπλέον, ενισχύθηκε το α΄ τρίμηνο κατά 4%, αγγίζοντας τους 24,3 εκατ. επιβάτες, ενώ αναμένεται συνολική αύξηση 5% για το οικονομικό έτος, στους 86 εκατ. επιβάτες.    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης