Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple και IBM ανακοίνωσαν ιστορική εταιρική συμφωνία

tags :
Apple και IBM ανακοίνωσαν ιστορική εταιρική συμφωνία
Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το ύψος του ποσού
Ιστορική εταιρική συμφωνία μεταξύ της Apple και της IBM ανακοινώθηκε χθες, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη εφαρμογών για τα iPhones και τα iPads.
Η IBM θα αναπτύξει υπηρεσίες cloud που θα έχουν βέλτιστη απόδοση στο λειτουργικό σύστημα των εν λόγω συσκευών, ενώ η Apple θα προσφέρει hardware υποστήριξη.
Πρόκειται για μια προσπάθεια της Apple να ανοιχτεί σε ένα νέο καταναλωτικό κοινό, που μέχρι πρότινος δεν αποτελούσε στοχευόμενο αγοραστικό κοινό.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός αποκτά πρόσβαση στο πελατολόγιο και την τεχνογνωσία της IBM για προσέλκυση πελατών από το τραπεζικό επιχειρηματικό κλάδο και τον κλάδο της υγείας.
Η IBM από την άλλη, παίρνει μια ώθηση στην μακροχρόνια προσπάθεια της να πουλήσει λογισμικό και υπηρεσίες σε εταιρείες που επιδιώκουν να διαχειριστούν τα smartphones και τα tablets των εργαζομένων.
Το δελτίο τύπου των επιχειρήσεων παρέχει περιορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς θα κάνει οι πρώτες  "IBM MobileFirst για iOS" εφαρμογές, πέρα από το να αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί η τεχνογνωσία της IBM στην ανάλυση μεγάλου όγκου πληροφοριών για να βοηθήσει «το λιανικό εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη, τις τραπεζικές υπηρεσίες, τα ταξίδια και τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και τις ασφαλιστικές υπηρεσίες» να αυξήσουν τα κέρδη τους και να εκμεταλλευτούν το cloud.
Δεν έχει, επίσης, γίνει γνωστό το ύψος του ποσού στο οποίο διαμορφώθηκε τελικά η εταιρική συμφωνία.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο εταιρειών, ωστόσο σίγουρα είναι μια απρόβλεπτη απόφαση των άλλοτε ορκισμένων εχθρών.
«Αναγνωρίσαμε, σχεδόν, ταυτόχρονα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ιδιαιτέρως ωφέλιμοι ο ένας για τον άλλο, στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων,  και πραγματικά δεν υπήρξε καμία επικάλυψη», δήλωσε η αντιπρόεδρος της IBM, Bridget Van Kralingen.
Οι μετοχές των δύο εταιρειών ενισχύθηκαν, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, με την Apple να κερδίζει κατά 1,5% και την IBM κατά 1,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης